Termeni și condiții

Folosirea (vizitarea sau cumpărarea produselor) acestui site implică acceptarea acestor termeni și condiții, de aceea se recomandă citirea lor cu mare atenție.

Ne asumăm dreptul de a face modificări ale acestor prevederi fără o altă notificare.

Imaginile produselor sunt cu titlu de prezentare și pot diferi de produsele comercializate din cauza editării electronice sau manuale a informațiilor primite de la furnizori. Ramele și ochelarii de soare vin însoțiți de toc, acesta putând fi diferit ca model sau culoare.

Stocul online este actualizat zilnic și nu reprezintă un angajament al procesării comenzii.

Între stocul online și stocul din magazine pot apărea diferențe datorită procesării simultane.

 

 

Inregistrarea ca membru

Pentru a vă putea înregistra, veți avea nevoie de un nume utilizator (adresă de email) și de o parolă.

Sunteți responsabil(ă) de păstrarea în siguranță a parolei de acces ca membru al acestui site, orice activitate desfășurată sub numele dumneavoastră de utilizator fiind integral în responsabilitatea dumneavoastră. Sunteți de acord să ne înștiințați imediat despre orice pierdere a parolei sau semn de activitate neautorizată sub numele dumneavoastră de utilizator.

Pentru a putea comanda produsele noastre, dumneavoastră sunteți de acord să furnizați informații adevărate, corecte, actuale și complete despre dumneavoastră, așa cum sunt detaliate în formularul de înscriere din secțiunea de înregistrare ca membru și sunteți de acord să furnizați aceste informații corect și complet. În situația în care considerăm, că această obligație nu este respectată de către dumneavoastră, ne rezervăm dreptul să vă blocăm accesul, pe perioadă determinată sau nedeterminată, la utilizarea serviciului fără nici o notificare prealabilă. 

 

 

Protecţia datelor personale

ICS OPTIPLAZA SHOPS SRL se angajeaza sa respecte cu strictete confidentialitatea datelor clientilor si sa nu transmita datele personale ale clientilor catre terti.

 

ICS OPTIPLAZA SHOPS SRL se angajeaza sa foloseasca datele personale exclusiv in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzii) si pentru informari comerciale cu privire la acest magazin. Datele personale ale dumneavoastra vor fi folosite numai in scopul declarat al acestui site.

 

Nu incurajam SPAM-ul, nu furnizam adresa dumneavoastra de e-mail unor terti (persoane fizice sau juridice), nu comercializam, nu oferim, nu facem schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulgam adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site.

 

Informatiile din formularul de comanda vor fi folosite pentru a va trimite confirmarea comenzilor, eventualele promotii, buletinele informative periodice etc.

 

Conform cerintelor Hotărîrea Guvernului nr. 296/2012 cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, ICS OPTIPLAZA SHOPS SRL se angajeaza sa administreze in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

Pentru mai multe informatii puteti accesa Notificarea ICS Optiplaza Shops SRL privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

 

Pentru exercitarea drepturilor sau pentru orice alte solicitari legate de datele personale prelucrate de ICS OPTIPLAZA SHOPS SRL, clientii se pot adresa in acest sens direct ofiterului responsabil cu protectia datelor, cu cerere scrisa trimisa la email: centru@datepersonale.md. Orice solicitare va primi raspuns intr-un termen rezonabil, ce nu poate depasi 30 de zile calendaristice.

Condiţii de returnare

Legislația prevede: Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului(valabil pentru ochelari de soare și lentile de contact). Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat(în ambalajul original,cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit).

Pentru comenzile de ochelari de soare și lentile de contact clientul va putea solicita returnarea produsului, în termen de 14 zile calendaristice de la data primirii coletului, fără penalități și fără invocarea unui motiv. În cazul solicitării unui alt produs se va achita diferența de preț, dacă produsul este mai scump. ICS OPTIPLAZA SHOPS SRL va trimite produsul solicitat la schimb numai după ce Clientul a returnat produsul cumpărat inițial. Rambursarea contravalorii produsului ori, după caz, înlocuirea acestuia, se va face în cel mult 14 de zile de la retur.  CORECT

Produsul va fi returnat în ambalajul inițial, împreună cu cecul original și certificatul de garanție.

Livrarea altor produse decât cele solicitate trebuie semnalată imediat, iar Clientul va refuza recepția. Consumatorul poate solicita printr-o cerere de retur rambursarea integrală a contravalorii produsului sau înlocuirea acestuia cu un alt produs similar sau nu. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plăti diferența.

După finalizarea cererii de retur, și aprobarea acesteia, veți primi un email sau un sms cu datele de transport și intervalul orar în care curierul se va prezenta la adresa specificată în comandă. Dacă doriți înlocuirea produsului vă rugăm să specificați codul ochelarilor înlocuitori. Pentru restituirea banilor vă rugăm să ne trimiteți prin email la adresa chisinau@optiplaza.md,  codul IBAN și numele titularului contului în care doriți să returnăm banii. În cazul plății online banii vor fi returnați în contul din care ați făcut plata.

Comenzile efectuate pe www.optiplaza.md se pot returna în 14 zile calendaristice cu excepția comenzilor complete de ochelari de vedere.  Taxa de retur este de 75 lei.

Garanţia produselor

ICS OPTIPLAZA SHOPS SRL, în calitate de vânzător, acordă o garanție de 12 de luni pentru produsele vândute prin intermediul www.optiplaza.md. Această garanție se acordă de la data livrării produsului către cumpărător/utilizator, în condițiile respectării instrucțiunilor de utilizare descrise mai jos: 

  1. Condiţii de acordare a garanţiei

Garanţia acordată prin prezentul certificat se referă strict la produsul achiziţionat.  Perioada de garanţie începe de la data eliberării produsului consemnată în certificatul de garanţie. Cumpărătorului i se garantează că produsul va fi reparat gratuit, în cazul defectării acestuia în condiţiile normale de utilizare pe durata perioadei de garanţie. Înlocuirea produsului se va face numai atunci când repararea nu este posibilă. Orice reparare sau înlocuire va fi făcută în cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilită de comun acord între Optiplaza și cumpărător în termen de maxim 30 zile calendaristice.

La solicitarea acordării garanţiei, cumpărătorul este obligat ca, împreună cu produsul defect, să trimită o copie a cecului și certificatului de garanție primite în colet împreună cu ochelarii.

ICS Optiplaza Shops SRL  înregistrează defecţiunile ce fac obiectul garanţiei în anexa de la certificatul de garanţie, “Fișă de evidenţă a intervenţiilor”. Produsele sau părţile defecte, înlocuite în garanţie, trec în patrimoniul ICS Optiplaza Shops SRL.

  1. Următoarele situaţii anulează acordarea garanţiei:

-utilizatorul nu prezintă toate documentele solicitate;

-intervenţiile (inclusiv montajul lentilelor) sau reparaţiile executate asupra produsului de către firme și persoane, altele decât personalul calificat al magazinului OPTIPLAZA SHOPS;

-neconcordanţa dintre produs și caracteristicile înscrise în certificatul de garanţie apărută după momentul vânzării;

-schimbarea stării originale a produsului.

  1. Următoarele defecte nu sunt acoperite de garanţie:

-defecte generate de zgârieturi, deformări, fisuri, distrugeri parţiale sau totale;

-defecte generate de nerespectarea de către cumpărător/utilizator a condiţiilor de manipulare, transport, păstrare și utilizarea produsului prevăzute în instrucţiunile de utilizare ce însoţesc produsul;

-defecte de orice fel ale produsului datorate incendiilor, accidentelor, loviturilor, vibraţiilor.

 

 

Instrucțiuni de utilizare ochelari de soare/vedere:

  1. Utilizarea ochelarilor

Ochelarii nu sunt destinaţi pentru a fi utilizaţi în condiţii extreme care ar putea duce la deterioarea lor (zgâriere, rupere, îndoire, sfărâmare, topire) şi care ar putea pune în pericol integritatea sau sănătatea utilizatorului; privirea directă a soarelui sau a surselor de lumină excesivă, lucrul în zone în care există substanţe chimice agresive, etc.

Durata medie de utilizare a produsului: 24 luni.

  1. Manipularea ochelarilor

Recomandari:

-nu purtați ochelarii pe cap;

-acordați o atenție sporită în utilizarea și manipularea ochelarilor ale căror lentile sunt fixate în montură cu șuruburi sau cu fir de nylon, aceștia fiind mai fragili;

-aveți grijă ca suprafața lentilelor ochelarilor să nu între în contact cu suprafețe dure;

-manevrați ochelarii cu ajutorul ambelor mâini.

  1. Păstrarea şi transportul

Păstraţi şi/sau transportaţi ochelarii numai în port ochelari adaptaţi mărimii acestora;

Nu lăsaţi şi nu folosiţi ochelarii lângă surse de căldură, foc deschis sau alte zone cu temperaturi extreme cum ar fi sauna,uscătoare de păr, aragaz etc.

Nu lăsaţi ochelarii în interiorul autovehiculului, pe timpul verii.

  1. Curăţarea

Spălaţi ochelarii folosind doar detergenţi lichizi specifici sau apă şi săpun;

Ştergeţi ochelarii numai cu un material de tip microfibră sau cu şerveţele umede speciale;

Vă recomandăm ca în timpul operaţiei de curăţare să susţineţi ochelarii cu fermitate în zona punţii nazale;

Nu folosiţi detergenţi agresivi, alcool, acetonă sau alte substanţe similare şi nici serveţele de hârtie.

 

Plată

Poţi alege dintre următoarele metode de plată:

  1. Card de credit/debit

Dacă alegeți să plătiți cu un card bancar va trebui să introduceți pe o pagină securizată următoarele date:

Numele posesorului de card;

Codul cardului (cele 4 grupe de cifre menționate pe fața cardului, fără spații);

Data expirării cardului;

Codul CVV (ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscripționate pe banda cu semnatura);

Parola 3D secure (dacă aveți un card înrolat în sistemul 3D Secure).

Înainte de a da ultimul click verificați datele introduse. Dacă informațiile furnizate sunt corecte și dacă în contul de card aveți fonduri suficiente pentru a acoperi valoarea comenzii, veți primi un mesaj de aprobare a tranzacției.

Tranzacțiile se vor efectua în MDL, indiferent de cardul dumneavoastră, în condițiile agreate cu banca emitentă a cardului.

Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe servere securizate. ICS Optiplaza Shops SRL nu solicită și nu stochează nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastră.

  1. Plata la livrare

Plata cu numerar se face în lei, integral, la livrare. În cazul livrării produselor de către curieri, plata se va face către comisionarul care efectuează livrarea.

  1. Politica de securitate

Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe servere securizate.  ICS OPTIPLAZA SHOPS SRL nu solicită și nu stochează niciun fel de detalii referitoare la cardul tău.

Fraudă și litigii

Orice tentativă de acces neautorizat la site și orice încercare de fraudă va fi raportată autorităților competente. Orice conflict apărut între companie și clienți se încearcă a fi rezolvat pe cale amiabilă prin înțelegere între cele două părți. În cazul în care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale ale Republicii Moldova din acest domeniu iar soluționarea conflictelor este de compententa instanțelor din Republica Moldova.

 

Livrare

Livrarea se face NUMAI pe teritoriul Republicii Moldova, in termen de 2-7 zile lucrătoare, în funcție de disponibilitatea produselor în stoc și de locația clientului. Pentru comenzi cu valoare mai mari de 1000 MDL, transportul este oferit GRATUIT. Pentru comenzi cu valoare mai mica de 1000 MDL se percepe o  taxă de transport de 75 MDL.

 

Program de lucru

Comenzile sunt procesate de luni până vineri în intervalul orar 9.00-16.00.

Comenzile efectuate în afara programului, vor fi procesate a doua zi.

Comenzile efectuate în perioada sărbătorilor legale vor fi procesate în prima zi lucrătoare.

 

 

Promoții

Produsele aflate în promoție nu se cumuleaza cu nici o alta reducere sau promotie aflata in desfasurare pe site-ul optiplaza.md.

  

Legal

Întregul conținut al site-ului (imagini, texte, grafică, logo-uri, baze de date,scripturi) este proprietatea ICS OPTIPLAZA SHOPS SRL și a furnizorilor săi și este apărat de legea pentru protecția drepturilor de autor prevăzută de legea din Republica Moldova. Folosirea elementelor enumarate mai sus fără acordul ICS OPTIPLAZA SHOPS SRL  se pedepsește conform legilor în vigoare.

Dumneavostră, ca și utilizator, declarați că sunteți de acord cu cele menționate mai sus.