Instrucțiuni alegere

Ce sunt picăturile oftalmice și când trebuie folosite?

Soarele sau vântul proeminent, aerul condiționat și poluarea din atmosferă cauzează deseori apariția unui disconfort la nivelul ocular caracterizat prin uscăciune, iritarea sau pruritul ochiului, senzație cunoscută sub numele de ochi uscat.

Le fel, cu această senzație se pot confrunta persoanele care petrec mult timp în fața laptopului, conduc mult un vehicul sau care poartă lentile de contact. Cea mai eficientă soluție pentru acest sindrom este utilizarea picăturilor oftalmice, așa numitele lacrimi artificiale ce reprezintă un substituent al lacrimilor naturale. 

Atunci când oricare din cauzele descrise mai sus afectează filmul lacrimal apare o uscăciune deranjantă la nivelul globului ocular. Dacă nu o tratăm, riscăm să afectăm calitatea vederii și apariția inflamațiilor oculare. 

Beneficiile picăturilor oftalmice:

       –    hidratează și elimină disconfortul 

       –   calmează senzația neplăcută de arsură și iritație

Persoanele care poartă în fiecare zi lentile de contact sunt mult mai expuse la apartiția sindromului de ochi uscat, remediul acestei probleme fiind la fel – picăturile oftalmice. Ele  se pot aplica înaintea fixării lentilelor de contact sau după înlăturarea lor. În acest caz, picăturile oftalmice joacă un rol de hidratare, lubrifiere și emoliere a zonei de contact dintre ochi și lentilă.

Înnapoi la articole