Instrucțiuni alegere

Cum alegem culoarea lentilelor la ochelarii de soare?

Este cunoscut faptul ca ochelarii demult nu mai reprezintă un simplu accesoriu în vogă, ci un unul cu funcționalitate de protecție împotriva razelor solare puternice. Culoarea lentilelor pe care o alegem ne poate fi de folos în uz sau din contra poate distorsiona anumite culori, necesare activităților noastre. 

În alegerea unei perechi de ochelari de soare corecte este important să ne asigurăm că au filtrul UV 400. Recomandăm să acordați preferință ochelarilor de soare polarizați, care pentru a reduce impactul razelor de soare puternice, elimină reflexiile supărătoare și limitează lumina reflectată.
Ce semnificație are fiecare culoare a lentilelor ochelarilor de soare?

Lentile negre sau gri închis – reduc lumina puternică fără a schimba percepția culorilor, perfect potrivite pentru șoferi.

Lentile Galen/auriu – nu reduc foarte bine lumina proeminentă, însă asigură un contrast puternic în condițiile de lumină slabă pe timp de ninsoare sau ceață, acest tip de lentile sunt pretabile activităților de vânătoare sau celor din timpul iernii când este zăpadă.
Atenție: această culoare a lentilelor sunt periculoase în traficul rutier sau în orice alte activități care necesită recunoașterea culorilor.

Lentile verzi – reduc lumina puternică și luminează zonele întunecate, sunt perfect potrivite pentru activitățile cotidiene, inclusiv șofatului, căci nu modifică culorile.
Lentile Roz – îmbunătățesc contrastul în condiții de lumină slabă și reduc oboseala oculară, potrivite pentru uzul de zi cu zi. 

Lentile albastre/mov – excelente pentru eliminarea luminii puternice, de obicei aceste culori au efect de oglindă, astfel îți protejează identitatea. 

Lentile maro/roșietice – asigură un contrast perfect și sunt eficiente în toate condițiile de lumină, se recomandă șoferilor sau chiar și persoanelor ce suferă de miopie.

Lentile portocalii – dacă preferați sporturile de iarnă, ochelarii de soare cu lentile portocalii sunt un “must have” căci blochează lumina albastră care devine foarte puternică în timpul iernii, mai ales în zilele însorite.
Ochelarii de soare trebuie aleși în corespondență cu activitățile și necesitățile voastre, astfel, deja informați veți reuși mult mai bine în selecționarea acestora. 

Baftă!

Înnapoi la articole